2025-05-31
今日同朋友想chill下,想食串燒飲吓嘢。係尖沙咀附近見到一間唔錯嘅餐廳。燒雞中翼:雞翼燒到勁香脆,肉質口感啱啱好,唔會話太柴,冇晒水份。自家製芝士免治雞肉棒:非常推薦呢個雞肉棒,配埋佢個秘製醬汁同蛋,食落去口感豐富,大大嚿啖啖肉。粟米:呢個係非常特別嘅菜,粟米天婦羅再加埋沙律醬,勁香口同酥脆。出邊好少見到呢個餸。燒原條茄子伴蔥花蒜茸:鍾意食蒜蓉嘅朋友一定超鍾意食呢個餸,大大條茄子配上勁多勁多嘅蒜蓉。每一啖都有蒜蓉嘅香味。串燒:黎到串燒嘅店,梗係要叫返啲串燒,我今次叫左(豬五花,燒明太子玉子燒,頂級安格斯肥牛粒)。最深印象嘅係豬五花,有豬嘅香味,但食落又好似牛嘅口感,勁嫩滑完全唔韌。荔枝梳打 :最後仲有嘢飲,我嗌咗荔枝梳打入邊真係有大大粒荔枝嘅果肉。