2019-07-01
入到餐廳見到裝修得好古典風,原來係新開店,試一試先!打開餐牌見到野食名字好有武俠小說既影子,有創意,咁都諗到。環顧四周既食客都一人一盅燉盅,睇黎哩度既湯都好受歡迎。東方美人麵餐 $68見到美人兩字都想叫啦!用左蟲草花、竹絲雞、瘦肉等食材做個燉湯,標明冇落味精同鹽。見到好多湯料,唔係淨係湯水。啖湯非常清甜,我將d湯倒晒落碗麵度,清淡既一餐反而幾好,平時出面調味太濃,黎哩度食健康食物。鮑你撈起稻庭烏冬 $88個名改得好好 ,個個都想撈起!個烏冬好滑,落左最夾既胡麻醬好開胃,賣得$88係因為落左唔少鮑魚片,好快ko左成碗!燒墨魚腸 $25係台灣小食常見既,哩度燒得好香,唔錯!桂花釀小丸子 $32食左正餐食番個甜品就係完美,係一個養生糖水,杞子、桂花等消暑、明目、美顏,岩晒女士們,甜度岩岩好,都幾好味。
係台灣小食常見既,哩度燒得好香,唔錯!