💛💛💛Urban Cafe💛💛💛同朋友行觀塘啲開倉,行到攰就想搵個位坐下食Tea。上網見有好多人介紹Urban Cafe就試下😋。環境舒服,純白裝修睇落好乾淨,貓貓都好乾淨🥰。店員服務態度都勁好,拎餐具、拎杯水啊都好快手。環境好、食物好、貓貓好,一定會再去幫襯,下次可能試下旺角分店。西班牙燒烤醬烤大豬肋骨 $138份量唔細,一碟有成4-5條骨。燒得都唔錯,食落仲有肉汁好嫩,唔會太乾,肉都唔痴骨👍🏻。伴碟仲有唔同嘅瓜菜,好colourful。啲薯蓉好似唔洗錢咁😂,好大堆,勝在幾滑幾好食,我地兩個女仔食都清晒咁濟。極濃厚原隻蟹蓋蟹肉忌廉意大利飯 $128意大利飯好食,每粒米都好分明,唔會煮到一Pet Pet,食落去有啲咬口,唔錯!最出色係個汁,好Creamy,濃得黎食得多都唔會好濟😍。蟹蓋填滿左蟹肉同芝士同忌廉,蟹肉都幾明顯,好食🤪!400次朱古力 $58明明已經興左好耐,但我一直都無試過🤣。好飲呢,唔會過份甜。飲落去好厚(我唔知你明唔明😂),應該係打起左啲Cream,所以好濃。攪勻佢飲,似Cream多於流質既飲品。好飲過普通朱古力,最緊要係濃好多😍。雪山心太軟(抹茶)$58其實我地想食朱
💛💛💛Urban Cafe💛💛💛

西班牙燒烤醬烤大豬肋骨 $138
西班牙燒烤醬烤大豬肋骨

極濃厚原隻蟹蓋蟹肉忌廉意大利飯 $128
極濃厚原隻蟹蓋蟹肉忌廉意大利飯

400次朱古力 $58
400次朱古力

雪山心太軟(抹茶)$58
其實我地想食朱古力味既心太軟,點知我地嗌錯左抹茶😂。誤打誤撞試左新野,味道唔錯。不過我地影相影耐左,所以切開既時候都唔係好流心。下次想試下朱古力味🤣。

埋單$382(無加一)
2021-01-07
400次朱古力