2018-12-11 45 瀏覽
一年四季都係打邊爐好季節,而冬天就最岩麻辣雞煲啦!可惜今日喉嚨少少痛,未能挑戰大辣,不過食下微辣過下喉癮都唔錯!一開始的調味盤,擺正你面前,唔使行出去調味,好方便。芥末牛柳粒。太肚餓的關係,先上熟食醫醫肚,覺得有加沙律醬的原因,芥未沒有太攻鼻,亦唔係淨係得芥未味,反而都食到牛味,同埋牛柳粒小小一口,好岩做前盤小食,或者餸啤酒一流。主角—麻辣雞煲出場,一開始辣味未出,就覺得醬油味略重,到食左2-3件雞後,辣味出來就岩岩好味啦!而且雞件大大塊,量又多,唔似半隻雞的份量,兩個女仔淨食雞已夠飽。牛肉拼盤。牛肉丸真係好彈牙、好爽絕對唔係街邊10蚊一串牛肉丸可比。打邊爐最好食一定係蔬菜類,萵筍更係最近至愛必點的,其次就係蓮藕片,呢兩樣都係又爽又吸汁的蔬菜。(餐廳送的海產小盤)

一開始的調味盤,擺正你面前,唔使行出去調味,好方便。

(餐廳送的海產小盤)