2020-02-07 560 瀏覽
同一班無辣不歡的老友周圍食辣嘢,梗係要試近年十分流行嘅麻辣火鍋店啦!朋友推介必試這家雲長小龍炊老火鍋🍲 地點在君怡酒店一樓,晚飯時間都有人在樓下派傳單所以唔會太難揾倒! 中國風嘅裝修十分吸引!店內坐位都係中式枱櫈好似我地嘅麻雀枱咁,靚係好靚,不過呢長腿小姐就唔太適合有D頂腳,有D坐位嘅櫈係冇得挨,呢樣扣小小分!店員有禮同埋快手!比返個讚! 🥣紅油麻辣芫茜鴛鴦鍋 $138  麻辣湯十分出色,花椒同牛肉味好濃,紅油都唔夠得好油!食響鈴都唔會覺得好油!好味👌 芫茜煱有小量皮蛋,芫茜略微不夠但湯頭好味!🥩極品手切肥牛(小)HK$228肥牛色澤好靚,上枱成座山咁,唔係薄薄一片有D 厚度,肉質好嫩唔un, 夠林無渣, 脂肪唔太多會唔小心食多幾片🍗 花雕雞件(半隻 )$98 雞肉好滑,半隻份量足,不過煮得耐就冇乜花雕味,要一煮好即食!🦆 鴨血 - $58個人喜歡呢間嘅鴨血,比較有質感!唔會一煮散開!響鈴同鮮打丸類都好味!下次會再來!

🥩極品手切肥牛(小)HK$228

🍗 花雕雞件(半隻 )$98

🦆 鴨血 - $58
個人喜歡呢間嘅鴨血,比較有質感!唔會一煮散開!

響鈴同鮮打丸類都好味!下次會再來!
紅油麻辣芫茜鴛鴦鍋
極品手切肥牛