2022-12-11 506 瀏覽
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 𝙎𝙤𝙪𝙧 𝘿𝙤𝙪𝙜𝙝灣仔皇后大道東80號堅雄商業大廈地下2-3號舖✦ Hot Reuben Sour Dough Sandwich煙燻過嘅牛肉味道好濃郁,咸香味出,入面夾住酸瓜酸椰菜,中和返肉肉感覺,成件事即刻變得冇罪惡感XD 另外酸種包鬆軟得黎帶點煙韌,一齊食口感好豐富。✦ Smoked Salmon on Sour Dough滿滿嘅煙三文魚,配左乳酪醬同埋酸種包一齊食好夾,而且仲有沙律,好滿足。✦ Sour Dough Mille Feuille勁!好!食!本身我好鍾意食拿破崙,但係我又麻麻地吉士,呢到滿足晒我,佢係用雲呢拿cream,至於拿破崙就好酥脆香口,好好味呀!✦ Coffee Eggnog Pental店員哥哥介紹我食呢個,又真係幾好食喎,有種baileys感覺,不過無酒嘅,切開層次分明好好睇。✦ Sour Dough Crisps香脆可口,蒜蓉牛油香味濃,我應該叫杯酒飲送下先岩XD✦ Iced Chocolate見到係signature所以叫黎試下,好濃郁同滑溜嘅感覺,唔怪之得係呢到嘅signatur
☆ 𝙎𝙤𝙪𝙧 𝘿𝙤𝙪𝙜𝙝
灣仔皇后大道東80號堅雄商業大廈地下2-3號舖

✦ Smoked Salmon on Sour Dough

✦ Sour Dough Mille Feuille

✦ Coffee Eggnog Pental

✦ Sour Dough Crisps
香脆可口,蒜蓉牛油香味濃,我應該叫杯酒飲送下先岩XD

✦ Iced Chocolate
見到係signature所以叫黎試下,好濃郁同滑溜嘅感覺,唔怪之得係呢到嘅signature。

✦ Latte
入口順滑,奶同咖啡比例剛剛好,冬天飲一流。

話說我成日都會去PP,但係PP食野有時又覺得好貴,咁我就會行遠少少發掘下有啲咩食,有次經過呢間餐廳,門面顏色鮮明,仲要有好多吸引嘅包包,而且有d對外嘅特別位,所以我就Mark低左,食過真係覺得性價比高,同埋坐得好舒服,回頭率高呀٩( ᐛ )و