2010-12-27 152 瀏覽
自己返屋企煎來食~未到新年,首先搶食鴻福堂賀年糕點,每年新年都留在家中自製年糕,甚少出外買年糕來吃的,今次好開心能夠有機會品嚐鴻福堂的年糕,今次我將會試2種的款式,包括是鴻運年糕和紫香芋頭糕,之前有拿到宣傳單張來看,看到圖片真係流哂口水了~之後就拿拿聲去換返來食,今次的年糕無無添加味精和絕對無防腐劑,而且仲真空包裝,而包裝袋上印有到期日子.首先會打好左雞蛋,預防底部,等D油熱左慢慢煎熟,年糕煎好左係軟身的質地,咬落去軟熟和甜甜的口感.而芋頭糕食落去有芋頭的味道,仲有粒粒的臘肉,蝦米和瑤柱,不過材料方面都尚足夠,價值方面都算是合理.係新年送禮之選~唔想年年自己整年糕不坊去鴻福堂買返盒來試下~

自己返屋企煎來食~

2010-12-27
3 分鐘 (外賣自取)
$60 (其他)
團年飯
  • 鴻運年糕和紫香芋頭糕