2016-11-24 622 瀏覽
可樂飲得多,有時都想轉轉口味!剛好在旺角地鐵站,又看見鴻福堂的招牌,好吧!就挑一款,試試他們的健康飲品好了!由於最近轉天氣,有幾聲咳,所以是次選了川貝枇杷雪梨茶($26)!一直都很欣賞鴻福堂的加熱服務,怕冷的我,當然叫了店內的姐姐幫我加熱。味道不會太甜,枇杷味較重,入口感覺頗滋潤的!不錯!
可樂飲得多,有時都想轉轉口味!
味道不會太甜,枇杷味較重,入口感覺頗滋潤的!不錯!
2016-11-24
2015-12-09 336 瀏覽
入秋啦~, 天氣又乾燥, 想煲個湯又覺麻煩, 幸好之前想飲涼茶, 做左會員, 令我不時都會去店舖買買涼茶, 今次職員就推介我飲湯, 有這包新出的, 比原價平十幾蚊, 只需$50就可以飲到, 所以一於試試。黑松露花膠象拔蚌響螺湯- 一聽就知有好多好多貴價材料做, 飲得最明顯的味道竟然是黑松露, 全程都飲到, 都好香, 而所提到的材料, 我就只食到少許象拔蚌, 花膠味欠奉。平時好少飲這個店的湯, 幸而沒有飲後不停飲水, 相信真的沒有加味精吧~~~

2014-10-09 1143 瀏覽
約了別人拍賣交收 , 賣家臨時要改遲20分鐘到達, 在這無聊時間唯有在大堂處逛著等。途經鴻福堂, 見到門前擺放了一個小型的「廣告」, 堆了一堆蔬果模型並寫上一個大題目: 金秋盛宴。  是啊 ... 一年裏的第三季已來臨 , 縱然是氣溫依然是三十多度, 但秋天確實來了, 因為身體是誠實得很, 我都有幾聲乾咳! 從凍櫃裏找到這支「香橙甘筍菠蘿甘露飲品」$26, 全部都是果味, 啱我!讀過招紙背頁的成份: 水、菠蘿汁丶菠蘿、甘筍、橙汁丶糖丶馬蹄粉, 還有粒粒椰果肉。菠蘿及橙都充滿維他命C, 甘筍及馬蹄含豐富纖維素及胡蘿蔔素β, 飲品顏色橙橙紅紅, 吸引並合乎金秋的意境, 最重要是味道重菠蘿及橙味, 有粒粒椰果肉增添咬感, 喝後會有消滯與生津解渴的感覺。雖然$26是有點貴, 總比喝汽水更有益!
香橙甘筍菠蘿甘露飲品

雖然$26是有點貴, 總比喝汽水更有益!
2014-10-02
外賣自取
$26 (其他)
香橙甘筍菠蘿甘露飲品
2010-12-27 152 瀏覽
自己返屋企煎來食~未到新年,首先搶食鴻福堂賀年糕點,每年新年都留在家中自製年糕,甚少出外買年糕來吃的,今次好開心能夠有機會品嚐鴻福堂的年糕,今次我將會試2種的款式,包括是鴻運年糕和紫香芋頭糕,之前有拿到宣傳單張來看,看到圖片真係流哂口水了~之後就拿拿聲去換返來食,今次的年糕無無添加味精和絕對無防腐劑,而且仲真空包裝,而包裝袋上印有到期日子.首先會打好左雞蛋,預防底部,等D油熱左慢慢煎熟,年糕煎好左係軟身的質地,咬落去軟熟和甜甜的口感.而芋頭糕食落去有芋頭的味道,仲有粒粒的臘肉,蝦米和瑤柱,不過材料方面都尚足夠,價值方面都算是合理.係新年送禮之選~唔想年年自己整年糕不坊去鴻福堂買返盒來試下~

自己返屋企煎來食~

2010-12-27
3 分鐘 (外賣自取)
$60 (其他)
團年飯
  • 鴻運年糕和紫香芋頭糕
2010-10-31 122 瀏覽
早前得到張卷可以換領龜苓膏就趁去旅行前換黎食先但我被凍櫃的飲品吸引了買了枝北海道牛乳百合木瓜露換了龜苓膏...牛乳百合木瓜露的味道好淡但入面有好多的木瓜粒而且鴻福堂的野是100%天然的所以好放心飲用但價錢貴了些少
早前得到張卷可以換領龜苓膏
就趁去旅行前換黎食先

但我被凍櫃的飲品吸引了

買了枝北海道牛乳百合木瓜露
換了龜苓膏...

牛乳百合木瓜露的味道好淡
但入面有好多的木瓜粒