2022-02-13 162 瀏覽
玉桂山鴨脷排點解咁多去?因為登頂可以望到深灣同海洋公園,仲可遠望到南丫島😌位於市區的山峰⛰️可望到無敵大海景,沿途勁多打卡點,cp值好高!行山路線路線:利東黨鐵站>玉桂山>鴨脷排>燈塔 (原路折返)全長:約4公里時間:3.5小時(連拍照)行完山搵到間西餐廳,絕對係行山發燒友必去的健康cafe🥰一去到已經見到有食客同柴柴係門口!🐶🐱佢地主打健康自家製食物,寵物友善餐廳,毛孩可以同主人外出放鬆。一入到cafe就點左Tropic Thunder,有我最愛的芒果+菠蘿🍍,味道好fresh又唔會太甜,砂冰+果汁一齊「sir」落個喉嚨度好舒暢!講返食物先,間cafe主打自製Waffle,🍯 Waffle有鹹有甜,先試咗個配鹹Waffle嘅Morning FC。佢哋嘅窩夫係比利時列日窩夫,外脆內軟口感充實,鹹版仲有濃濃嘅香草味。炸雞🍗上面鋪左層好厚嘅罪惡芝士引人犯餓,雞胸厚得嚟唔係靠粉炸到厚,係真係訓練有素練到大大舊嘅雞胸,芝士、香草、靚胸夾埋一齊征服咗我🤤。

行山路線
路線:利東黨鐵站>玉桂山>鴨脷排>燈塔 (原路折返)

全長:約4公里
時間:3.5小時(連拍照)

行完山搵到間西餐廳,絕對係行山發燒友必去的健康cafe🥰