2019-12-19 1876 瀏覽
周不時都聽朋友講話觀塘既駱駝漆大廈內有好多癮世美食,咁啱今日係觀塘到做野就放工同同事一齊衝去駱駝漆大廈望下.咁啱行到5樓見到呢間開外有好多人等緊,本住唔好執輸既心態就入左去.芝士明太子蛋卷做得幾鬆軟,入口軟綿綿蛋香又夠味,加上半溶芝士係蛋卷內蛋味又香.明太子又帶少少辣同咸香味配上微甜蛋卷味道一d都唔會單調.燒雞翼燒得乾身之餘外面雞皮脆身但內裏雞翼肉仲鎖住到雞汁,外層帶椒鹽香味.晚市推介既自慢燒肉同日式火鍋系列每樣點左一款試下.葱鹽雞肉先上左燒肉盤估唔到個盤同蠟燭咁細火力都幾強,自己燒又有得玩又有得食.雞肉醃得夠入味食落帶葱香.壽喜牛肉鍋用gas爐滾起,牛肉片份量都幾多而且質感唔係薄完會無嚼口既肉片,肥瘦均勻估唔到食落都有牛味.鍋底仲有好多菜同粉絲估底等鍋滾起後再放入生雞蛋,黏上蛋漿既牛肉片食落更滑同香濃.洛神富士山賣相好靚下層係粉紅色既梳打上層係雲尼拿雪糕望落已經好富士山既感覺,梳打入面仲有粒會發光既冰粒不停閃下閃下直到食完果刻都仲閃緊!

晚市推介既自慢燒肉同日式火鍋系列每樣點左一款試下.