又係鰂魚涌外賣時間!又係泰國野,你都知我泰國野幾咁熱愛。熱愛即係對野食有要求,所以介紹得都唔會差得去邊,今日哩間直頭要講聲「阿來」(泰文好味)添啦!香葉肉碎,煎荷包蛋飯($68)特登問左老闆外賣可唔可以炒飯底,可能佢心情好,竟然可以唔加錢!肉碎兜埋一齊炒,少少辣,重惹味過平時!話就話係煎荷包蛋,但係做到泰國「炸蛋」,加哂分啦!套餐跟野飲,叫左杯青檸梳打,食完個飯再飲,爽哂!餐廳:泰金香泰菜 Thai Kam Heung Thai Food地址:鰂魚涌芬尼街2D號僑英大廈地下4-5號舖 Address:Shop 4-5, G/F, Kiu Ying Building, 2D Finnie Street, Quarry Bay #聊食鬥非 #肥誠 #肥誠搵食 #fatshinghk #instagram #instagramhk #food #餐廳 #香港美食 #香港 #香港餐廳 #灣仔 #鰂魚涌 #旺角 #早餐 #午餐 #晚餐 #hongkong #hongkongfood #hongkongfoodie #thai #food #hkfoodie #foodie #foodiehk #

香葉肉碎,煎荷包蛋飯($68)
香葉肉碎,煎荷包蛋飯
青檸梳打
套餐跟野飲,叫左杯青檸梳打,食完個飯再飲,爽哂!

地址:鰂魚涌芬尼街2D號僑英大廈地下4-5號舖

#聊食鬥非 #肥誠 #肥誠搵食 #fatshinghk #instagram #instagramhk #food #餐廳 #香港美食 #香港 #香港餐廳 #灣仔 #鰂魚涌 #旺角 #早餐 #午餐 #晚餐 #hongkong #hongkongfood #hongkongfoodie #thai #food #hkfoodie #foodie #foodiehk #wine #steak #鰂魚涌lunch系列 #泰菜 #泰金香泰菜 #ThaiKamHeung
2022-11-23
5 分鐘 (外賣自取)
香葉肉碎,煎荷包蛋飯
青檸梳打