Omggg 第二次黎呢間舖食潮州菜啦😭😍 👦🏻上次食完勁鍾意!好食到佢都要加多碗飯添🐷 心念念左一排就想同佢返check多一次👍 所以今次又黎食啦😋😋 只能說真係好高質!環境服務、食物質素都高💯!想食潮洲打冷can come come👅 (⚠️記得提早book位! 感覺晚市都幾多人😊)·🤍功夫茶 $58甘苦甘苦~作為開胃茶係唔錯既選擇🍵·🌟頭抽煎英䱽🐟 $488@6件英䱽煎得十分香口味道,入口外脆內軟!魚肉新鮮,可以食到魚既鮮甜😭 雖然一碟得六塊,但件件都好厚肉,feel到好用心去煎😍 每一塊都好整齊,唔會融融爛爛😂 同埋頭抽好香!超下飯👍👍·🌟鹵水拼盤🍱 $198 三拼+$168 兩拼超豐富既鹵水拼盤!有大腸、生腸、墨魚、腩肉、元蹄!🤩 全部都滷得好入味!大腸唔會有油,勁香😍 生腸份量好多!唔會有腥味 特別爽口👍 最鍾意下面墊著鹵水豆腐!好濃豆味之餘好入味😋·🤍肚肉苦瓜煲🥣 $128苦瓜份量好多,唔會太鹹😋 腩肉超大塊而且煮得好入味,香菇好嫩口👍 不過味道就唔係話好豐富👅·🌟胡椒鹹菜鮮豬肚湯🥣 $78 @1位豬肚新鮮嫩滑爽口👍 鹹菜湯底仲配有原粒胡椒,飲完暖笠笠!·人均:HKD 600
🤍功夫茶 $58
甘苦甘苦~作為開胃茶係唔錯既選擇🍵
🌟頭抽煎英䱽🐟 $488@6件

🌟鹵水拼盤🍱 $198 三拼+$168 兩拼

🤍肚肉苦瓜煲🥣 $128

🌟胡椒鹹菜鮮豬肚湯🥣 $78 @1位
豬肚新鮮嫩滑爽口👍 鹹菜湯底仲配有原粒胡椒,飲完暖笠笠!

人均:HKD 600 up
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑🍑