2019-07-07 34 瀏覽
鰂魚涌隱世台式餐廳在芬尼街的小巷,裏面有一間隱世台式餐廳,食物價錢貼地,性價比非常高。三個人食,都係二百幾蚊,食得飽飽的,本人還有一杯飲品呢!蚵仔煎蛋:好大碟下,而且蚵仔都唔算少,煎得香,少少脆。番茄牛肉麵:呢個好食在於湯底夠香濃,蕃茄味好出,麵條亦彈牙,最正係牛肉係非常非常林,雖然每件都大大嚿,但件件都入口即溶,好神奇啊!一定係花咗好多時間去炆林佢,所以先又林又入味。台式擔擔麵加雞排:台式擔擔面有少少辣,但唔會過分。雞排炸得酥脆之餘,唔會油林林,亦都大塊、厚肉。飲品方面,主要都係台式奶茶,我哋叫咗台式珍珠奶茶、芋香奶茶加珍珠、豆漿。佢哋啲珍珠奶茶都幾好飲,唔會太甜,我冇叫到少甜架!而且珍珠非常彈牙,口感唔錯,好有趙口,份量仲好多添!芋香奶茶有陣陣芋香,一樣好飲。

鰂魚涌隱世台式餐廳

蚵仔煎蛋:好大碟下,而且蚵仔都唔算少,煎得香,少少脆。