2023-12-10 50 瀏覽
我前排去咗間新開嘅鰂魚涌中菜館,真係驚喜到!佢哋嘅菜色真係有水準,令人印象深刻!☺️❤️佢哋嘅涼拌海蜇頭好清爽,爽口彈牙,酸酸甜甜嘅醬汁令人垂涎三尺!招牌鵝三寶更係好食,鵝皮脆脆地,鵝肉鮮嫩多汁,再加埋啲特製醬汁,啖啖都係幸福感☺️☺️仲有鵝腸同埋鵝肝,鵝腸我就唔係好鍾意食,但鵝肝都唔錯~潮式魚丸肉碎煮汕頭白超濃郁嘅湯底😍😍魚丸肉碎有彈牙,配埋汕頭白菜,啖啖都係滿足!最令我印象深刻係佢哋嘅胡椒鹹菜豬肚湯,啲豬肚燉得好入味,鹹菜同胡椒帶出嘅香氣,胡椒味好出好好飲☺️整體黎講,呢間鰂魚涌中菜館真係值得推介!唔單止菜色有水準,服務亦都好好,令人食完都想再黎一次!係一個可以約埋啲朋友食飯嘅好地方,食完就有種滿足感,絕對係個性價比高嘅餐廳!