2017-05-01 151 瀏覽
一個字:鮮!9層塔一黎到已經好震撼!頭1層係聖子王同大蚌 蒸得岩岩好 好彈牙 好鮮味 完全唔洗點任何野 就咁已經好好食 大讚 😋😋😋😋😋第2層係扇貝 超正 勁大隻 啖湯汁不得了 一定要飲 好鮮甜 😋😋😋😋😋第3層係海蝦 有少少失望 比預期中細隻 我係屋企食開既都大過佢 但每人有2隻 如果比我揀 我寧願1隻大好過2隻細 我果2隻 1隻好新鮮 我連蝦頭都啜埋 另外1隻無咁新鮮 個蝦殻軟左有d黏住d肉 所以呢個蝦只有普通第4層係魚 要趁熱食 我本身好怕鯹 但佢一d都唔鯹 但我最終無食個魚皮 唔鐘意滑lu lu既口感 但朋友鐘意 話好滑好膠第5層係廣島蠔 其實...我多唔食蠔架 😅 但我都食左少少 唔係食肥嘟嘟果個位 已經好重蠔味啦 第6層係蜆 可能我地食得太慢 開始蒸到縮左 建議大家食快d 隔離枱食得快 隻蜆會飽滿d 我地重以為人地果d蜆大隻過我地添 😂第7層係鮑魚 😍 估唔到佢蒸左咁耐 一d都唔老 又無縮 有咬口又彈牙 好食到不得了 重有舊厚牛舌 估佢唔到勁嫩又juicy 有驚喜 😋😋😋😋😋第8層係蔬菜 有粟米蕃薯南瓜 掛住食完全無影相添 😆 粟米蕃薯幾甜 但南瓜一般般 第9層啦 其實已經
一個字:鮮!

9層塔一黎到已經好震撼!

第9層啦 其實已經飽左 以為每樣1/2舊唔飽 但貴精不貴多 心靈已經好滿足 最後係泡菜粥 裡面有蜆同墨魚仔 但我飽到只可以飲到d粥水 🤣 其實都唔錯既~

完!