2017-04-12 185 瀏覽
由於近的關係,之前食海鮮都係去西貢等的地方,但今次有朋友介紹我去三聖的餐廳食海鮮,話貪佢價錢實惠D, 去到見到又好似真係幾抵去到佢俾左個房我地,不過係房度食係貴多少少的第一道上的菜是泰皇芝心蝦丸(3粒) ($78),依味最有驚喜,佢都幾大粒下,剛剛炸起外皮好脆,咬落去裡面慢慢滲D芝士味出黎,好有層次,而且佢放左一陣都仲脆,本身預一人一粒,但最後忍唔住enchore多左一客第2道推介菜係白酒忌廉煮花甲,依個都係水準之作,一上碟就已經聞到濃濃酒味,本身以為食落去只係creamy的口感,點知咬落去既時候係好似食緊百香果粒粒果種爆開的口感,好特別!!最後要提的就係芝士焗龍蝦+面底,雖然依樣好多地方都有得食,但勝在佢夠平,每斤好似係$96同埋龍蝦都新鮮,又有膏仲有叫其他,不過最鐘意都係依3味,打完依篇食評先發現原來我最欣賞的都同芝士有關係無計,我係芝士控
由於近的關係,之前食海鮮都係去西貢等的地方,

去到佢俾左個房我地,不過係房度食係貴多少少的

而且佢放左一陣都仲脆,

本身預一人一粒,但最後忍唔住enchore多左一客
第2道推介菜係白酒忌廉煮花甲,依個都係水準之作,

同埋龍蝦都新鮮,又有膏
仲有叫其他,不過最鐘意都係依3味,

打完依篇食評先發現原來我最欣賞的都同芝士有關係