2022-05-29 1288 瀏覽
終於可以同閨蜜食飯勒🤗以前每個月會一聚,疫情停左晚市堂食一段時間,放寬番,即刻約閨蜜聚聚今次由我發板,因為就快加人工,所以揀左呢間好耐之前想去食既漁獲浜燒,因為有同事去食過,讚口不絕,今次終於book到抬,就同閨蜜刷餐好啦侍應哥哥安排我地坐bar枱,見到幾個大水缸,見到生猛海鮮,真係好開心值得讚一讚d侍應好有禮貌呀👍🏻👍🏻佢地好細心問我地想食乜,有d乜唔食,同埋推介我地食d乜,最後我地睇完餐牌,既然加人工,就食豐富d,閨蜜點幾樣,而我就點左個套餐”波士頓龍蝦活貝浜燒盛盒,超級豐富開餐之前,先飲番杯,好多時我會飲啤酒,今次點杯highball🥂襯番食海鮮🤭準備刷大餐,點左個特制黑松露灸燒平目魚邊沙律做前菜開一開胃🤣首先黑松露唔會太搶味道,而灸燒過既平目魚邊就好爽滑,而且有魚油香味,夾埋牛油果及生菜一齊食,多重口感👍🏻閨蜜鍾意食刺身,所以點左刺身盛合5款,包括牡丹蝦、拖羅、三文魚、油甘魚及海膽😋😋新鮮不在話下,亦都鮮味濃郁,同埋每件都好厚切😍😍閨蜜知我鍾意食牛舌,所以點左香煎蒜片厚切牛舌,厚切唔韌,仲好爽口彈牙,配埋蒜片一齊食,絕對好惹味好勒,主角出場勒套餐有波士頓龍蝦,侍應揀左隻好生猛比
好勒,主角出場勒
套餐有波士頓龍蝦,侍應揀左隻好生猛比我地先影下相,要快影,因為龍蝦好想爬出黎
最後我都有同佢講聲唔好意思,因為將會食左佢😅😅
師傅處理好晒所有食材,就由師傅效勞,見到佢地真係超新鮮😍😍
活北寄貝用左高湯及清酒煮,兩種煮法都唔會搶左北寄貝鮮味
而帆立背就用左清酒及牛油去燒,雖然厚身但係嫩滑,好鮮甜😍😋
龍蝦經過浜燒之後,都保持肉質爽口彈牙,鮮甜度十足,回味無窮
2022-05-23