2018-06-15 612 瀏覽
友人發現左呢間馬拉車仔麵小店,檔口小小,店內位置唔多。店舖位於春秧街街市左近,離地鐵站都有一段路程,有少少難揾。向來食開港式車仔麵檔,第一次食呢間主打馬來西亞風味嘅,都幾特別嘅。地方好企理,唔係平時呢呢啡啡果啲車仔檔。講下野食,叫左兩碗三餸麵,$38三餸,唔貴,不過好似限左最少三餸。樓上果碗係魚皮魚蛋豬軟骨。本身想試下個名好特別嘅西刀魚蛋,但原來係普通白魚蛋。個豬軟骨亦少肉得滯。魚皮竟然無分開碟上,冧晒。樓下果碗係魚蛋炸腐竹咖喱雞翼。除左都係炸腐竹無分碟上所以都係冧晒外,呢碗係ok嘅。雞翼好冧,微辣而帶椰香嘅咖喱汁亦幾好味。其實兩碗嘅份量都做得啱啱好,呢點係唔錯嘅,啱晒唔大食嘅朋友,同埋呢度啲麵感覺無平時啲車仔麵咁油。中途偷聽到店員同隔離枱推介好多食客會嗌內臟嘅餸,可惜我地唔好。今晚餐飯好平,想夜晚食得無咁heavy的話呢間小店都值得幫襯下

2018-06-15