2019-02-21
今日同男朋友係荃灣拍拖 順便食埋晚飯 我哋行過水上人八鮮蒸鍋 最鍾意食海鮮嘅我 當然要入去幫襯啦 我地試咗蒸氣火鍋全身食法呢個套餐$268(2位起)套餐包括咗六小時老火燉湯每日8款不同時令海鮮蒸蝦飯甜品早嚟早享受 遲黎要排隊有卡位,有梳化坐,是舒服的 空間感大 樓底夠高,一啲都唔焗促六小時老火燉湯湯料夠曬豐富 有雞腳,豬骨,蟲草花…… 燉出嚟嘅湯好清 好有肉味 而且飲唔到有味精味蒸龍蝦每人半邊 大大隻既龍蝦未食已經流曬口水 蝦肉彈牙爽脆 啖啖肉 蝦頭嘅膏甘香軟滑 鮮甜無比蒸鮑魚 清洗得非常乾淨 裙邊洗到白雪雪 鮑魚肉質非常厚 口感彈牙 上枱嘅時候仲識旭㗎 勁新鮮兩款貝類嘅海鮮 我都點選了蒜蓉蒸 蒜蓉嘅惹味 配上貝類嘅清甜 簡直係一絕豆豉蒸多寶魚 肉質嫩滑 少骨啱曬唔識食魚嘅人 揀咗豆豉蒸嘅方法 豆豉嘅鹹香可以提升魚嘅鮮味 蜆是活的 有海水味蒜蓉蒸蟹 隻蟹非常肥美爆曬膏 而且唔係水蟹 肉質夠飽滿 好好肉呢一餐同殘廢餐冇乜分別 職員服侍周到 值得稱讚蝦蒸糯米飯 配料有花生,榨菜,蒜蓉,蝦…… 口感一流 層次非常豐富, 配料嘅味道比糯米飯吸收曬 勁入味 而且糯米飯煙煙靭靭熱辣辣 忍不住讓人一
我地試咗蒸氣火鍋全身食法呢個套餐$268(2位起)
套餐包括咗六小時老火燉湯
每日8款不同時令海鮮
蒸蝦飯
甜品
早嚟早享受 遲黎要排隊
有卡位,有梳化坐,是舒服的
空間感大 樓底夠高,一啲都唔焗促
六小時老火燉湯
蝦頭嘅膏甘香軟滑 鮮甜無比
蜆是活的 有海水味
呢一餐同殘廢餐冇乜分別 職員服侍周到 值得稱讚
蝦蒸糯米飯 配料有花生,榨菜,蒜蓉,蝦…… 口感一流 層次非常豐富, 配料嘅味道比糯米飯吸收曬 勁入味 而且糯米飯煙煙靭靭熱辣辣 忍不住讓人一碗接一碗
最後仲有桂花椰汁糕作為圓滿嘅結尾
餐廳內設有大魚缸 養著時令新鮮海鮮 這晚所食嘅每一款海鮮都是活的 完全冇失望 而且款式夠多 價錢親民又貼地