2019-03-02 56 瀏覽
網池刺身(半條) $118睇落似白身魚,但入口卻會散發出油香,薄切都feel到😍而且鮮甜沒有腥味~壽司盛盒(八件) $248我食咗帶子帆立貝、牡丹蝦、深海池魚同海膽,帆立貝入口嫩滑,牡丹蝦蝦肉飽滿且甜美、口感爽身,不會黏口;深海池魚肉質細緻鮮美;海膽creamy鮮甜無腥,全部都非常出色!吞拿魚赤身多數都有筋,值得一讚係師傅刀工不俗,順住個方向切,令客人食落唔會感覺有筋,可以享受到魚肉細嫩感!!下次絕對會Encore呢個盛盒。原條成田醬炭火燒鰻魚飯 $128呢排見呢個鰻魚飯上咗top 10,但我之前係覺得一般,因為燒得太干硬。不過鰻魚控嘅我,每次見到鰻魚飯都忍唔住點,重點$128呢個價錢原條係好抵食,順便試吓有無變好咗~佢呢隻汁唔係蒲燒汁嗰種甜甜的,係偏鹹嗰種,我自己就鍾意原汁原味,唔鍾意咁多醬汁,所以就要汁另上。今次鰻魚入口的確細嫩左,雖然尾巴部份都係比較焦硬,因為始終嗰啲位比較薄,不過keep到魚皮係煙韌。其他部位個魚皮入口即溶,相當肥美,肉質爽彈又細嫩,的確比上次出色好多!唯一要挑剔嘅就係飯,雖然係用日本米,但就偏硬,改善埋呢點就Perfect!蟹膏醬燒北海道帶子 $138呢個絕對
網池刺身(半條) $118

壽司盛盒(八件) $248
下次絕對會Encore呢個盛盒。

原條成田醬炭火燒鰻魚飯 $128

蟹膏醬燒北海道帶子 $138
呢個絕對係encore款,蟹膏醬份量一啲都唔孤寒,鮮甜唔會過鹹!帶子有四大粒,入口依然好嫩,處於七成熟嘅階段!而且非常厚身,絕對唔係普通帶子嗰隻!下面菇嘅份量都好多,少許牛油香,加上蟹膏醬撈埋一齊食簡直無得頂!