因為係田中既常客,所以知道幾時唔洗排隊,同最抵食既野係乜。午後既兩點鐘入場,通常都唔洗排隊,星期六都係咁 ; 又因為田中想吸引多d呢段時段既食客,所以有兩款比較抵食既定食,係中午時段先有,晚市係無得食既: 三文魚腩碎飯定食($49),同魚生飯定食($68)。今日就揀左魚生飯定食:材料有三文魚刺身、三文魚腩碎、北寄貝、甜蝦、八爪魚、蟹子魷魚、帶子。我揀左跟壽司飯同麵豉湯,另有一塊吉列三文魚柳送。總體黎講,魚生刺身新鮮係standard,味道唔錯架~係個三塊三文魚刺身出左事:個三塊三文魚,每塊都好似我手指尾咁細條但我見前面有位叔叔叫左同一樣野,三文魚塊d 「size」就正常好多(起碼會有兩隻食指咁闊)。拿~咁咪唔夠專業囉。d壽司飯其實都麻麻地,有d爛爛地,唔夠「粒」狀喇。拿~就算依家真係多人去到唔憂做,都唔可以輕易放棄食物既質素架~下次如果再去,又遇到同樣情況,我諗我會直接同佢講:「d三文魚會唔會細左d呢?」,哈哈
因為係田中既常客,所以知道幾時唔洗排隊,同最抵食既野係乜。

今日就揀左魚生飯定食:
我揀左跟壽司飯同麵豉湯,另有一塊吉列三文魚柳送。

個三塊三文魚,每塊都好似我手指尾咁細條
拿~咁咪唔夠專業囉。

d壽司飯其實都麻麻地,有d爛爛地,唔夠「粒」狀喇。

2011-04-30