2016-06-22 2635 瀏覽
上星期腸胃炎, 所以今個星期要食得清淡. 同事一聽到要清淡就提議去呢度, 我之前完全無發覺呢間鋪, 今日黎到都幾多人企左係門口. 等左陣差不多有位, 就先係門口落單再入去. 由於突然要落單都唔知食咩好, 所以一望到魚腐米線$33就叫左佢. 碗米線除左"主菜"魚腐外, 重有豆卜同菜, 唔好以為一碗米線唔飽, 佢都好夠份量. 淡淡的魚湯, 配上睇落好似炸過的魚腐, 但一口咬落去好林好滑, 絕對唔熱氣. 對於需要清淡的我, 真係十分之好.同事叫左原條黃腳立泡飯. $58. 同樣都配有豆卜同埋菜. 同事鐘意食魚佢話好鐘意放工同家人一齊黎食. 有時七點零d魚可能就會買晒.  咁即係証明d魚一定新鮮, 唔會有隔夜魚. 魚係先煎過, 但絕對唔會乾爭爭. 熟左先放入落飯度亦唔會變得好林. 真係剛剛好. 另一同事同樣因為突然落單, 所以叫左魚腐同埋雲吞米線. 問左佢雲吞胡椒粉唔多, 唔會辣. 而且皮薄料正. 佢話好味. 最後一位同事叫左墨魚餅米線. (無影),同事的回應係味道好不特止, 重十分爽口. 推介!!!! 等我第日好返要去試下雙併先. 除此之外呢度重有花膠米線, 三文魚扒米線等, 齋睇個菜牌已經
魚腐米線

黃腳立泡飯
魚腐雲吞米線
最後一位同事叫左墨魚餅米線. (無影),同事的回應係味道好不特止, 重十分爽口. 推介!!!! 等我第日好返要去試下雙併先. 除此之外呢度重有花膠米線, 三文魚扒米線等, 齋睇個菜牌已經十分吸引. 最重要係呢d食品都好健康. 日後必定會再來.
2016-06-22
10 分鐘 (堂食)
魚腐米線
黃腳立泡飯