2005-10-18
上星期四同朋友gathering, 諗住去魚一丁, 因為之去過cwb & tst 都覺得唔錯, 諗住今次就腳去德福呢間試下啦!不過硬係覺得差少少, 我諗主要係因為service唔好, 侍應好似好散慢, 落order要等,check bill又要等, 斟茶要等....如果唔係夜晚, 日頭趕時間吃lunch既話一定遲到, 如果要揮得贏和民, 真係要加加油啦...四個人食左拉面沙律、彩虹卷、壽司盆、象拔螃、牛肉煱, 味道都ok既,可能大家對食都唔係話真係要求好高, 不過都係識食之人, 料係新鮮, 但service真係唔得囉, 閒日都唔係話好多人, 見佢地counter都唔滿, 又唔係好忙, 應該要improve下serving quality啦。不過個人來講就幾鍾意德福呢間既環境,暗暗地幾舒服,相比起tst海景個間, 反而有d格格不入。唔知係樓面/廚房唔夠人, 真係好慢囉, 魚一丁都算係high class既料理, 應該俾番多d信心食客, 咁既服務又真係麻麻啦, 要加油啦。