2023-08-26 1285 瀏覽
之前喺銅鑼灣糖街已經好想試🥺 好彩佢喺西環重開‼️新店嘅裝修冇咁驚👻☠️ 係vintage華麗貴族風🤣親身食完覺得又靚又好食 定價都好合理可以Go!٩(๑˃̵ᴗ˂̵๑)۶
❣️酸辣凍的蜆 $118我去嗰日係麻辣唔係酸辣 更啱我胃口🌶️🌶️蜆嘅份量有好多 而且係有肉有汁嘅飽滿🤤 竟然有魚皮好爽口 配上甜甜辣辣醬汁💯
❣️烤穀飼牛骨髓配麵包片 $168係好少有得食( ˶ˆ꒳ˆ˵ ) 朋友指定想嗌 又唔錯喎👍🏻超大舊骨 裏面充滿牛油香🐄 燒完再用嚟搽麵包 🥖 真係好邪惡但勁好食😚❣️原味薯條 $72簡簡單單配黑松露醬都好食🤤 食唔停🍟❣️慢煮西班牙豬肋骨 $228最穩陣嘅選擇 半份竟然咁大份😳 最鍾意呢種皮焦肉嫩嘅ribs🐖 認真嘅廚房先做得出😆💕牛蒡沙律清爽 烤蒜頭冇想像中咁臭幾溫和🧄❣️蟹膏蟹肉燉飯 $198非常推薦‼️有驚喜( ᵒ̴̶̷̥́ _ᵒ̴̶̷̣̥̀ ) 榮獲今餐最好食✨超多蟹肉蟹膏有誠意 成個飯都好濃郁 膽固醇之選🤣飯粒煙靭 醬汁收得啱啱好 仲有菇同海葡萄之類 勁豐富👅❣️Viewonwon Martini $108Gin, Martini, Lemon Juice, Curaca, Triple Sec, Cream
之前喺銅鑼灣糖街已經好想試🥺 好彩佢喺西環重開‼️

❣️蟹膏蟹肉燉飯 $198
超多蟹肉蟹膏有誠意 成個飯都好濃郁 膽固醇之選🤣
飯粒煙靭 醬汁收得啱啱好 仲有菇同海葡萄之類 勁豐富👅

❣️Viewonwon Martini $108
Gin, Martini, Lemon Juice, Curaca, Triple Sec, Cream, Milk Froth
我都幾鍾意milk base嘅Cocktail😆 重酒就最啱🫢
似某種果汁益力多味 唔會好甜 飲唔出酒精🍹

❣️The Taste Of Life $98
Bitter Melon, Apple, Honey, Lime, Lemon, Gin. Tonic Water
原來係苦瓜 第一次飲苦瓜Cocktail🥒
好清爽 似蜂蜜苦瓜汁加酒同果汁 飲完都幾有feel🥰

❣️Mango matcha latte $52
加咗芒果好似變咗甜品咁🥭 真係有果肉要讚 好似甜品舖嘅芒果底 係新鮮甜味👍🏻✨
本身嘅matcha latte都好飲 加埋幾特別(*ฅ́˘ฅ̀*)♡︎