2019-08-18 1067 瀏覽
旺角街頭總俾人一種熱熱鬧鬧同好迫的感覺,有時都會想抖一抖氣,慢慢享受生活!最近俾我發現呢間cafe,起旺角一個轉角位,望落有點小清新同悠閒嘅感覺,好適合起繁華都市中想停一停的人!餐牌簡單但勝在多種類Gentleman’s breakfast jumbo $118如果比較大食又貪心的人,可以食呢個all day breakfast !好多款食物,每樣有啲!(影咗前後兩面,等大家可以睇清楚有咩材料同有幾豐富!)可以睇得出食物舖滿成個碟,超豐富!基本上平時all day breakfast 會出現嘅食材,呢度大部份都有,有啲仲要係份量double ,例如兩隻太陽蛋、兩條美國豬肉香腸、三片煙肉等等。Gentleman’s 相對lady’s all day breakfast 份量同種類都較多!味道唔錯,種類較多,牛角包🥐烘到又熱又脆麻醬挪威三文魚蕃茄意大利粉$128麻醬配意粉,有中西合璧嘅感覺,幾創新所以就試下!兩者意料之外地夾,加上蕃茄仔同幼蘆筍,食落無咁滯!不過我最欣賞的係煎挪威三文魚!!三文魚有兩塊,每邊都煎到好香脆!三文魚油脂好足,食落去有濃濃的三文魚油香,魚皮同邊位食落是脆的Haze

餐牌簡單但勝在多種類

好多款食物,每樣有啲!
(影咗前後兩面,等大家可以睇清楚有咩材料同有幾豐富!)

可以睇得出食物舖滿成個碟,超豐富!

味道唔錯,種類較多,牛角包🥐烘到又熱又脆

麻醬挪威三文魚蕃茄意大利粉$128
麻醬配意粉,有中西合璧嘅感覺,幾創新所以就試下!
兩者意料之外地夾,加上蕃茄仔同幼蘆筍,食落無咁滯!

Hazelnut latte $36
味道不錯,飲一啖,抖一抖,享受慢活既悠閒
  • 麻醬挪威三文魚蕃茄闊條麵
  • Gentleman’s  breakfast