星期日跟男友出銅鑼灣行街街,平時返工咁忙,所以放假就想輕鬆慢活一下~所以想去食個All Day Breakfast,可以慢慢坐低嘆下!無時限咁坐,第一時間就諗到去樓上Café,我地去選了這間位於時代廣場附近的Café!Café位於樓上鋪,所以要乘搭舊式的電梯到達,留意因為大廈比較舊式中國字跟阿拉伯數目字的樓層是有不同的!店內比較細小,座位不多,不過勝在麻雀雖小,五臟俱全!還有一個小型的Party Room,可以預約一大班人黎Gathering~而Café還有一個小露台,因為天氣太熱,所以不太建議出去坐!露台就對正時代廣場!餐牌食物種類都幾多,係選擇困難症之下,就被這個龍蝦早餐所吸引了!Café還擺放了很多漫畫書及Board Game供客人免費借用!我們一人點了一份餐,奉上餐飲的杯很美,不禁合照一下!玫瑰花茶玫瑰花茶是一壺咁上,下次仲有個火保持茶的溫度,可以倒出3-4杯份量,份量相當多,而茶是熱而不辣口,有陣陣的玫瑰花香,不錯!巴西燒烤風味PIZZA 8”(HK$98)這個PIZZA是薄身的底製成,咬落是脆脆的!而PIZZA是以墨西哥芝士、辣肉腸、煙肉、洋蔥及燒烤醬等製成,8吋的PIZZ
店內比較細小,座位不多,不過勝在麻雀雖小,五臟俱全!
露台就對正時代廣場!
我們一人點了一份餐,奉上餐飲的杯很美,不禁合照一下!

玫瑰花茶

巴西燒烤風味PIZZA 8”(HK$98)

這個PIZZA是薄身的底製成,咬落是脆脆的!
而PIZZA是以墨西哥芝士、辣肉腸、煙肉、洋蔥及燒烤醬等製成,8吋的PIZZA分成六份!
芝士特別多,可以造出拉絲的芝士,而燒烤醬微咸加甜甜地,味道相當惹味,仲配上好惹味的辣肉腸及煙肉,加上薄身的包底,食完一件一D都唔覺得漏,平時唔太喜好PIZZA的我都覺得不錯!

招牌龍蝦早餐(HK$158)

這份早餐實在太招積了,中間以半隻波士頓龍蝦作賣點!
炒雜菌奄列份量都幾多,應該有2雙雞蛋炒成,而它們炒是剛好熟的狀態,所以食落比較滑身!
而中間加了雜菌炒成,雜菌味道沒有特別,是一般食到的味道,不過加落奄列內,口感豐富!
而重點當然是龍蝦啦!
龍蝦的擺碟已經十分有氣勢,開了半邊方便食用,龍蝦很鮮味,肉質彈牙爽口!
而蝦鉗都是啖啖肉的,正!
這兩個小小的火腿芝士燕麥包是迷你版,很可愛,不過味道只熟一般,包是微暖的,其他沒特別!
另外還有香脆煙肉、牛仔腸、茄汁焗豆、粟米粒及輕怡車厘茄沙律菜,整個早餐份量相當多,也非常多料,其實我覺得如果唔係太肚餓,兩個人食都不錯!

題外話/補充資料: 後記: 整體食物不錯,款式多,而且位置於鬧市位置,而且不設時限~ 最岩約班朋友Gathering,或者假日去hea下!
2016-06-19