2018-10-03 279 瀏覽
揸住架車去邊,梗係搵啲餐廳可以泊車喺門口,直接入去食嘢嘅餐廳啦。俾我搵到一間係尖沙咀嘅中菜,仲有代客泊車係出面,食飯嘅時候唔使心掛掛會唔會抄牌。餐廳上樓梯一樓已經係,佔全層,座位有大圓枱同埋卡位選擇,店員隨即安排我哋坐金魚缸附近嘅卡位位置。店員服務周到,非常體貼,隨即開咗一壺茶俾我哋四位。一邊飲住茶一邊揀嘢食,原來餐牌上都有多款食物選擇,樣樣都好想試吓!一向鍾意飲湯水嘅我,隨即叫咗一鍋明廚阿寶靚湯,是日老火湯係紅蘿蔔冬瓜肉排雞湯,見到啲色水咁濃郁-黃色,飲落去果然非常鮮甜,雞味香濃,仲有湯渣可以點豉油食。主菜當中見到醒胃話梅雞,平時係出面餐廳都食唔到,所以好奇之下想試吓。估唔到半隻嘅份量都幾多,而且底下有好多汁,雞件食落去肉質鮮嫩,質感都幾林,而且好入味,味道酸酸甜甜,真係好開胃。另外仲有女士們最鍾意嘅金磚豆腐,感覺食落去皮膚都滑啲,外皮香脆之餘,入面嘅豆腐非常滑溜,有一點入口即溶嘅口感。除此之外,雪山花之戀嘅賣相非常特別精美。最後當然要叫返一個蔬菜清一清腸胃-香江懷舊雜菜煲。成班朋友仔一齊食四個人$1000埋單,每人平均消費$250,個人認為位於尖沙咀區,屬於價錢合理、性價比高嘅中菜

店員服務周到,非常體貼,隨即開咗一壺茶俾我哋四位。

除此之外,雪山花之戀嘅賣相非常特別精美。

最後當然要叫返一個蔬菜清一清腸胃-香江懷舊雜菜煲。

成班朋友仔一齊食四個人$1000埋單,每人平均消費$250,個人認為位於尖沙咀區,屬於價錢合理、性價比高嘅中菜之一。