2021-03-13 80 瀏覽
☕️ 食品:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻唔知大家有冇試過有時出去食嘢,或多或少都感受到間餐廳有無heart ❤️,係我心目中要包括美食、環境、服務嚟個三重奏 🎼 先至稱得上係有heart。前排我就試咗間有「三重奏」嘅Cafe喇~ 😆 Lagom係台語「樂感」嘅意思,希望大家食完有快樂嘅感覺 😍 餐廳位於牛頭角商廈內,地方有少少隔涉,但勝在地方夠大、人氣又勁 😬 今次我只係試咗兩款推介,有機會下次一定要試埋主食意粉/飯呢~💋 煙肉。迷迭香。芝士scone ($25)其實我對scone都真係有啲要求,而呢個scone既香脆,又帶住煙肉咸咸香香嘅味道,真係食到豎起手指公 👍🏻 驚喜位係佢用一隻相對heavy嘅忌廉代替平時常見嘅clotted cream,配起上嚟又有另一番風味 😋💋 焦糖蘋果。伯爵茶麻糬。檸檬 ($138)主菜叫咗呢個窩夫,即叫即做熱辣辣上檯,香脆窩夫裡面有層煙煙韌靭嘅伯爵茶麻糬,雙重口感,雙重滋味 😋 仲可以配埋伯爵茶忌廉或者焦糖蘋果果醬一齊食,味道昇華 ↗️ 而檸檬雪葩就略嫌甜咗少少💋 拿鐵鮮奶咖啡 ($34)呢杯我無飲到,據可靠人士消息
☕️ 食品:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

💋 煙肉。迷迭香。芝士scone ($25)

💋 焦糖蘋果。伯爵茶麻糬。檸檬 ($138)

💋 拿鐵鮮奶咖啡 ($34)
呢杯我無飲到,據可靠人士消息指:味道吾錯,中規中矩 ☺️
煙肉。迷迭香。芝士scone
60 分鐘 (堂食)
煙肉。迷迭香。芝士scone