2020-11-21
2051 瀏覽
滷水拼盤(Free)正當我地諗住叫返個滷水拼盤之際, staff 走埋黎話食夠$300就會一客拼盤🤩 拼盤雖然係送既, 但係都幾足料, 有大量芽菜, 少少既紅腸, 豬腸, 墨魚片等等既滷水😄 我個人覺得如果可以再濃味啲會更好潮式炸蠔餅🦪($108)食得潮洲野又點可以錯過蠔餅呀, 食過咁多間打冷, 呢間都算係多蠔既一間👍🏽 基本上點夾都會夾到蠔, 而且炸粉都幾薄, 食完唔會覺得油膩之餘仲係脆卜卜嫁🥰石鍋啫啫通菜🥬($98)呢個石鍋超利害, 上菜既時候仲係jaja 聲嫁仲要ja仲勁耐都未完😂 到我影完相都仲ja 緊, 真係相當夠鑊氣🔥 除左夠鑊氣之餘仲份量十足, 不過食到底底果啲菜就油膩得濟所以就冇食曬蠔仔粥(大)🍲($108)食左咁多次打冷好似都冇食到蠔仔粥, 今次心血來潮想食下🙂 呢個粥有分大同細, 細果個我地三個人每大概可以分到1.5碗, 而我地叫大既呢個就可以分到3碗左右, 份量都唔惹少嫁😚 粥既配料都幾豐富, 除左有大量既蠔之外仲有啲魷魚🦑 同埋其他配料, 如果啲米可以再腍啲會更好呢間打卡都坐得幾舒服, 咁啱我地去到冇咩人可以坐到卡位, 好有空間感👍🏽 食物質素都唔錯, 最重要係
潮式炸蠔餅🦪($108)
石鍋啫啫通菜🥬($98)
蠔仔粥(大)🍲($108)
呢間打卡都坐得幾舒服, 咁啱我地去到冇咩人可以坐到卡位, 好有空間感👍🏽 食物質素都唔錯, 最重要係佢有拼盤送都幾抵食😚