2023-05-11 198 瀏覽
今日同朋友黎到尖沙咀厚福街嘅大樹燒烤,一入到去,可能時間仲早,已經見到啲職員喺度串緊啲串燒,而且環境都好寬敞。食物選擇都有好多,除咗有最基本嘅牛、羊、豬肉串,仲有燒海鮮同埋唔同嘅菜品同小食,我認為最出色嘅係燒海鮮,無論燒蠔定燒扇貝都超級正!燒蠔好肥美,隻隻都大大隻好飽滿,識落都非常鮮味,配合埋啲辣椒.蒜,真係非常惹味😋😋扇貝都好新鮮,隻隻都係黐住啲殼,唔會好似d無良餐廳咁回收再用。另外燒茄子都好正,大大條可以一班friend share,仲有好有鑊氣嘅炒米粉😋不過嘢食都濃味,配埋啤酒就一流啦!甜品方面食咗個紅糖糍粑,佢呢個紅糖好得意,係釀喺中間嘅,加上煙煙韌韌嘅麻糬,為成個晚餐畫上完美嘅句號。