2018-11-26
今日好朋友黎尖沙咀陪我食LUNCH, 但係成條廣東道都冇乜好野食..咁我地又想食茶餐廳, 所以走左去海港城對面既樓上鋪醫肚啦…可能係LUNCH關係, 有好多人等位,而我地好好彩等左一陣都有位.一坐低姐姐就比杯水我地同埋話我地知今日午餐有咩食, 佢個MENU有太多野食,我地決定唔到食咩好, 所以都係每人叫左一個午餐,朋友見到隔壁枱叫左燒味好似好吸引咁, 所以我地都唔執輸叫多一碟燒味拚盤試下唔使5分鐘碟黑椒牛柳絲炒麵就黎左,熱辣辣好夠鑊氣 , 份量好大碟,牛柳絲整得好味又唔會煮到過火,控制得岩岩好.之後再上埋清湯班腩墨魚鬚水餃蝦子麵, 真係冇諗過係茶餐廳午餐都會有得食蝦子麵, 仲要整得好好味, 唔錯喎!食到一半個燒味拚盤都黎埋,有油雞,燒腩仔同埋燒鵝脾…..配埋D醬汁, 真係配搭得好岩.食燒味最緊要熱辣辣, 呢間完全做到, 如果唔係會大打折扣.最後梗係要飲埋杯凍檸茶先至完滿啦, 我地今餐超滿足啊!
去海港城對面既樓上鋪醫肚啦…
最後梗係要飲埋杯凍檸茶先至完滿啦, 我地今餐超滿足啊!