2023-07-15
約左家姐行街食飯👩🏻🤝👩🏼,我哋見到呢間門面好神秘嘅鐵板燒餐廳,抱住好奇嘅心態入去試一試裡面環境唔算好大,靠老闆同一位職員處理哂所有大、小事,係小店嘅溫馨感覺❤️❥ 北海道煙三文魚特色沙律 $88以菠蘿🍍墊住煙三文魚,旁邊蔬菜伴有黑醋,整體味道清新開胃❥ 鵝肝多士 $138鵝肝份量好足,味道細膩,油脂飽滿甘香鵝肝下面配菠蘿忌廉多士,清新感平衡鵝肝嘅油膩感,多士有微烤焦味,令味道更有層次❥ 鐵板燒雞泡魚乾 $88呢度嘅雞泡魚乾較厚身,口感帶煙韌,送酒一流❥ 白膳 $198白膳煎得好香,口感帶爽勁,有適量魚油,味道甘香有蝶豆花泡泡、七味粉及鹽調味,味道豐富又有心思❥ 澳洲牛椰粒 $238牛柳粒口感超軟焾,咬落有肉汁滲出,牛味本身唔算好濃,可以配搭旁邊嘅蒜片或鹽調味❥ 宮城肉厚切黑豚扒 $288豬肉好軟好香,有微微嘅甜味鎊方邊有宮城辣菜汁,清新醒神之餘又散發微辣,白色嘅係蒜香牛油,充滿鹹❥ 美人梅酒 $168味道幾香甜,低糖配方幾健康,相對梅味較淡酒精唔高,好易入口呢晚見到兩枱顧客都專登黎慶祝生日,店內會有生日歌,好窩心。
❥ 北海道煙三文魚特色沙律 $88
以菠蘿🍍墊住煙三文魚,旁邊蔬菜伴有黑醋,整體味道清新開胃
❥ 鵝肝多士 $138
鵝肝份量好足,味道細膩,油脂飽滿甘香
❥ 鐵板燒雞泡魚乾 $88
呢度嘅雞泡魚乾較厚身,口感帶煙韌,送酒一流
❥ 白膳 $198
白膳煎得好香,口感帶爽勁,有適量魚油,味道甘香
有蝶豆花泡泡、七味粉及鹽調味,味道豐富又有心思
❥ 澳洲牛椰粒 $238
❥ 宮城肉厚切黑豚扒 $288
❥ 美人梅酒 $168
味道幾香甜,低糖配方幾健康,相對梅味較淡
酒精唔高,好易入口
呢晚見到兩枱顧客都專登黎慶祝生日,店內會有生日歌,好窩心。