2021-05-21 212 瀏覽
今晚約了小學同學吹水,當然要揾一間環境舒適的餐廳;好讓我倆多年冇見盡訴心中情。食肆位於銅鑼灣商廈樓上,可看到街景。因我們都很懶去選擇食物,一於就 order左個二人晚餐。Soup of the day今天時日餐湯係鮮忌廉蘑菇湯。湯很濃很滑,啖啖入囗充滿蘑菇香味。Mixed Green Salad沙律菜很新鮮,有羅馬生菜、紅生菜、火箭菜、車厘茄仔、芝士和多士粒,顏色搶眼;還加上意大利黑醋和橄欖油,清新健康和開胃。Linguine Vongole意粉非常爽口,以香草、蒜蓉、牛油燴上白汁,味道恰到好處唔覺滯口。而蜆肉鮮甜肥美,份量又多。NZ Ribeye廚師把握時間好好,完全是我們喜好嘅medium rare,切開時肉汁滲出又唔鞋口;無奈食落有筋故 畧為失望。Mixed Berry SmoothieBanana Smoothie兩款Smoothie 果味濃郁,大大杯透心涼。
Soup of the day
Mixed Green Salad
Mixed Berry Smoothie
Banana Smoothie
兩款Smoothie 果味濃郁,大大杯透心涼。
鮮忌廉蘑菇湯
Mixed Green Salad
NZ Ribeye
Mixed Berry Smoothie Banana Smoothie
2021-05-17