2019-03-26
呢間餐廳位於旺角/油麻地交界,登打士街一個入口在後巷的食廈,其實識去就好易去🤘🏼,店子小小,天花畫上藍天,掛上小燈泡,坐窗邊仲可以望到九龍市景。-餐廳開左無耐,風評頗佳,今次一試都覺得係性價比唔錯既西餐。我的法式甜酒豬鞍扒配肉桂蘋果($158),除左擺盤有賣相,一落刀切呢個豬鞍就知ok🥳果然是嫩嫩的,有肉汁有肉味,焦果蘋果用左青蘋+紅蘋,酸甜均勻;薯蓉也不錯,至少唔係開粉,個底仲有自家製南瓜汁。-另外點了水牛城雞翼($78)做小食也很ok,入味有誠意,店員仲主動介紹放在面頭的紫蘇芽,食完重味道的雞翼後可以放一片在咀裡,可以清口氣,又幾貼心❤️-朋友的法式香草燒羊架配檸檬薄荷醬($178),份量也慷慨,肉質不錯,火候控制得宜,羊騷味淡。個伴碟茄子我個人覺得超好食🥳🥳🥳係脆嫁!🤤🤤🤤🤤❤️-最後點了一個甜品,apple crumble($88)來分享,即叫即整喔🤫香甜、肉桂味重,面頭有nuts,我幻想到如果加一球有雲呢拿籽的雪糕就perfect🤤。感覺呢度既主事人對食物都有一定要求,有心做飲食,放隻碟落枱都會擺正隻碟,而且服務也很親切,隔離枱切個蛋糕又幫佢地影相又傾計。難得食有服務既西餐唔駛加
餐廳開左無耐,風評頗佳,今次一試都覺得係性價比唔錯既西餐。
感覺呢度既主事人對食物都有一定要求,有心做飲食,放隻碟落枱都會擺正隻碟,而且服務也很親切,隔離枱切個蛋糕又幫佢地影相又傾計。難得食有服務既西餐唔駛加一,我覺得呢度值得回頭呀😃