2022-01-06
螢火呢間新式日本料理係尖東,餐廳有分壽司同鐵板燒兩part,我呢日就坐左係壽司bar枱個邊食lunch。呢個套餐都真係幾抵,午市壽司套餐$328,十件壽司加沙律、蒸蛋、湯同甜品🍮 一路同朋友傾下計一路睇住師傅整野食,都好治癒☺️鐵板燒個邊仲有個大螢幕,可以用Ipad寫下願望,之後就會show到係天燈🏮🍣金鯛 - 加左青檸汁,唔使點醬油都得,味道好清新。🍣深海池魚 - 有啲姜蓉喺面頭🍣金海老 - 加左少少明太子,充滿膠質感!🍣銀雪魚 - 師傅話係BB 銀雪魚,加左黑松露同蛋鬆,好香,肉質好嫩😋🔸蒸蛋食完四件壽司會先食蒸蛋,有蟹肉又有帶子係底,面頭有三文魚籽,鮮味十足☺️🍣北海道帶子🍣油甘魚 -配上蔥醬🍣金目鯛 - 配柚子蘿蔔蓉 魚皮燒過,迫返啲油出嚟,厚身而且油脂感充足。🍣春魚 - 配日本芥末籽🍣雪花拖羅 - 姐係大拖羅,真正入口即溶既感覺😍🍣鮑魚 - 用醬油七味燒整,好爽口平時會有件海膽壽司,不過咁啱撞正日本新年長假期,未黎到貨🥲🔸魚湯烏冬🐟烏冬唔係好多,因為主角係魚湯,好濃好好飲😋🔸雪糕 🍦海鹽味,有啲雲呢拿味,少少鹹得來又唔會溜。📍#螢火 (#尖沙咀美食)尖沙咀東部加連威老道96號希爾
🍣金鯛 - 加左青檸汁,唔使點醬油都得,味道好清新。
🍣深海池魚 - 有啲姜蓉喺面頭
🍣金海老 - 加左少少明太子,充滿膠質感!
🔸蒸蛋
🍣北海道帶子
🍣油甘魚 -配上蔥醬
🍣春魚 - 配日本芥末籽
🍣雪花拖羅 - 姐係大拖羅,真正入口即溶既感覺😍
🍣鮑魚 - 用醬油七味燒整,好爽口
平時會有件海膽壽司,不過咁啱撞正日本新年長假期,未黎到貨🥲
🔸魚湯烏冬🐟
烏冬唔係好多,因為主角係魚湯,好濃好好飲😋
🔸雪糕 🍦
海鹽味,有啲雲呢拿味,少少鹹得來又唔會溜。
📍#螢火 (#尖沙咀美食)
尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈LG樓1號舖
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎