2022-07-27
前幾日日同屋企人去尖沙咀買嘢 順便食埋飯想打邊爐 但係又唔想去任食嗰啲咁濟 於是比我記起喺尖沙咀食街有呢間餐廳😆一上到去店員已經用好流利嘅日文同我哋打招呼😂成間餐廳嘅氣氛都好好!呢度大部份嘅日本菜都有 刺身到鍋物再到日本酒都好齊!我哋首先就叫咗個清酒煮蜆•清酒煮蜆🍲•-呢到每隻蜆都唔細 仲要全部都開曬殼 證明幾新鮮👍🏻而且用清酒煮令到佢有少少醉味 個湯仲加埋蜆嘅鮮味 勁鮮甜!•爐端燒🍢(雞中翼 牛舌 大腸)-之後我地就叫左三款串燒share😆雞翼嘅外表燒得好脆 而且仲好入味!牛舌就比起一般嘅厚 食落仲勁爽口彈牙添!大腸因為腸啲 所以燒出嚟就較香啲 三款串燒都非常適合佐酒!👍🏻•黑蒜醬油豚骨鍋配美國安格斯🥩•-主角到啦!呢款黑蒜湯底味道非常香!而且感覺仲幾健康添🙈而安格斯牛嘅油脂分布就幾平均 相對來講唔算肥 但反而牛味幾出! 放落去幾分秒就食得🤤套餐仲會有蔬菜盤添!冬菇 豆腐 蔬菜用呢個湯底煮更添香味😏•自家製梅酒🥃•-食日本嘢點可以唔叫返杯酒阿🙈呢款係佢哋自己整嘅梅酒 梅味都幾香 但就唔會死甜個種 水準都唔差 重點係價錢親民!🥰.呢到無論係一大班人定係同屋企人去食都係一個唔錯嘅選擇!👍
呢度大部份嘅日本菜都有 刺身到鍋物再到日本酒都好齊!
我哋首先就叫咗個清酒煮蜆
•清酒煮蜆🍲•
呢到每隻蜆都唔細 仲要全部都開曬殼 證明幾新鮮👍🏻
而且用清酒煮令到佢有少少醉味 個湯仲加埋蜆嘅鮮味 勁鮮甜!
•爐端燒🍢(雞中翼 牛舌 大腸)
之後我地就叫左三款串燒share😆
雞翼嘅外表燒得好脆 而且仲好入味!
牛舌就比起一般嘅厚 食落仲勁爽口彈牙添!
•黑蒜醬油豚骨鍋配美國安格斯🥩•
主角到啦!
呢款黑蒜湯底味道非常香!而且感覺仲幾健康添🙈
套餐仲會有蔬菜盤添!
冬菇 豆腐 蔬菜用呢個湯底煮更添香味😏
•自家製梅酒🥃•