2021-05-14
又到月頭梗係食好西啦😜今次就同朋友試咗呢間係銅鑼灣嘅日本餐廳~地方好闊落之餘仲坐得好舒服👍🏻侍應都好主動咁幫你斟茶,飲下茶傾吓計食下野好relax🤩今次同朋友各自叫咗兩個set share一齊食😋前菜 - 刺身 & 沙律 & 帶子裙邊呢日嘅刺身有牡丹蝦、劍魚腩同埋帶子~刺身非常新鮮,少少哋做前菜過下口癮🤩牡丹蝦好大隻,個頭好多膏🤤劍魚腩好肥美,帶子好厚身啖啖肉🤩沙律菜好新鮮~帶子裙邊好入味,好食👍🏻鹿兒島產黑豚生薑燒 - $360冇諗過食落去個外皮係勁脆!!即使外表冧咗汁,咬落口都係卜卜聲🤩而且一啲都唔un,肉質鮮嫩仲好多汁👍🏻👍🏻睇樣估唔到咁好食,呢個超推薦🤩A5照燒和牛 - $569呢個就比較重口味少少,照燒汁味濃烈,後期牛肉味慢慢滲出黎🤤食落去入口即溶,但係又唔係太多肥膏啊,食多幾舊都唔覺得漏👍🏻🤩龍蝦麵豉湯呢個麵豉湯加入左龍蝦連殼熬製而成~飲落去味道好豐富,麵豉味香濃得嚟唔會好鹹,飲完超滿足☺️最後可以揀咖啡或者甜品~我哋就叫咗各一樣樣都試吓😝咖啡就正常啦~不過d coffee cream好香👍🏻香蕉蛋捲好香香蕉味,味道唔會太甜☺️
前菜 - 刺身 & 沙律 & 帶子裙邊
鹿兒島產黑豚生薑燒