2022-12-12
今日天氣勁凍決定要搵一間燒肉食 暖笠笠🥰 上網見到啲人影呢間啲A4牛 勁吸引 決定要嚟試吓 🥩日本A4鹿兒島牛肩肉$278 一上枱見到啲雪花紋分布好靚 唔使點用餐廳一開始俾個舊肥豬肉燒鍋面 牛肩肉嘅又同你肉汁已經秒速出晒嚟 勁juicy🤣 另外加左$38有埋溫泉蛋,味素飯,味噌湯🥩厚切特上牛舌combo $158我同男朋友都勁鍾意食牛舌所以一定要額外嘅一碟 有驚喜!有薄有厚 滿足到你唔同口感嘅需要 牛舌冇乜油出 所以可以用到餐廳俾你嘅肥豬肉先係石鍋面燒一陣 再放牛舌上去就會超級完美我特別鍾意食佢厚切牛舌條 四面煎香在點餐廳俾你秘製嘅醬汁 啖啖肉而且好濃嘅牛舌香味 推!🤩🦑唐揚墨魚咀$58比想像中大粒 炸粉都做得算薄 啖啖肉 而且另外再有Wasabi味嘅沙律醬 味道好夾😋🧆明太子脆豆腐 $58吹豆腐個面有啲似臭豆腐嗰種皮 但入面保持滑身 不過整體覺得呢款小食比較淡口味 🍹牛匠彩虹水果茶$68一定要叫!超級大杯 而且入邊啲水果勁爆炸多!最特別係仲有一舊菠蘿,我最後仲夾咗出嚟放喺石鍋上面燒完全做到出面串燒菠蘿嘅味道🤣🍹桂花果釀四季春$38奶蓋口味係偏鹹鹹地,另外桂花味都算重,所以鹹甜溝埋一
🥩日本A4鹿兒島牛肩肉$278
另外加左$38有埋溫泉蛋,味素飯,味噌湯
🥩厚切特上牛舌combo $158
我同男朋友都勁鍾意食牛舌所以一定要額外嘅一碟 有驚喜!
🦑唐揚墨魚咀$58
🧆明太子脆豆腐 $58
🍹牛匠彩虹水果茶$68
🍹桂花果釀四季春$38
奶蓋口味係偏鹹鹹地,另外桂花味都算重,所以鹹甜溝埋一齊中和返,食完咁多嘢再飲都幾Fresh
整體都覺得牛嘅質素唔錯 下次同多幾個朋友嚟就可以試多啲部位😋
📍#牛匠石燒 #tst