2025-05-29
經過尖沙咀見到有間雞煲火鍋,餐廳提供多款雞煲任食,轉火鍋之後可以點多種新鮮海鮮同肉類任食,火鍋有多款湯底,今次我揀咗椰子湯,清甜好正!價錢喺鬧市任食嚟講算好抵!.‼️而家有個活動like and share餐廳網頁就有免費刺身‼️.🌟花膠雞煲 唔好睇小咁細盤雞煲,你會慶幸係細盤,因為咁細盤已經有好多厚花膠,彈牙有咬口,雞肉就更加入味嫩滑,你要決定試其他口味雞煲,加煲定係留肚食火鍋。.🌟霸皇海鮮盤 海鮮盤有鮑魚、扇貝、大蝦、膏蟹、龍蝦。鮑魚洗得乾淨,肉質爽口,有鮑魚鮮味!扇貝肉質結實仲有膏,食落好香。龍蝦煮完非常彈牙鮮香!除咗龍蝦同扇貝,其他都可以再點!.🌟招牌手打蟹籽蝦滑/ 黑松露墨魚滑 蝦滑煮完非常彈牙好食,好濃蝦味,加上脆口蟹籽,有兩種口感,超推薦! 墨魚滑質地比蝦滑實淨啲,墨魚味好濃,都好好食!.🌟蟶子 蟶子肉質飽滿,淥3-5秒就熟,咬落去即刻爆出濃郁海鮮味,脆嫩彈牙。.🌟新鮮龍躉片 肉質厚實細膩,油脂分布均勻,魚片切得薄透,入口鮮嫩滑彈,有獨特嘅膠質黏唇感覺。魚皮富含骨膠原,煮熟後Q彈軟糯,鮮甜冇腥味。.其他食材都好好食不能盡錄,以上係我覺得必點嘅食材!
🌟花膠雞煲
🌟霸皇海鮮盤
🌟招牌手打蟹籽蝦滑/ 黑松露墨魚滑
墨魚滑質地比蝦滑實淨啲,墨魚味好濃,都好好食!
🌟蟶子
🌟新鮮龍躉片
其他食材都好好食不能盡錄,以上係我覺得必點嘅食材!
花膠雞煲
花膠雞煲