餐廳: The 5B Private Corner
資訊:

1K
2019-04-24 2479 瀏覽
今日約咗朋友一早就黎到呢間好特別餐廳地點位於荃灣柴灣角街銓通工廈內5B樓層(離西鐵站約5min)當日我們未開門已經到左,但眼看到了營業時間還未有正式開門,就想入去查問一下,點知因未放好餐具等等....便被人叫了出門外等候過了一會,終於比我們入去了,入到去坐番我地經常坐既坐位,再細看番環境,環境十分闊落,坐得很舒適,而5B設計以木色為主調,看得出他們每一處的角落都下了一番工夫(仲有一些小動物公仔,十分可愛)而店內提供不少玩樂設施如波子棋,啤牌,蘋果棋等等想靜點仲有一些雜誌書籍可供細閱黎到5B真係可以玩足成日都可以(當然唔好淨係係度玩,人地都要做生意嫁,叫下小食都要啦)假日都會有不少套餐可供選擇如All Day ,雜菌意,漢堡,烤多士,肉眼連沙律都有添,緊有款岩你食今日跟朋友點了,黑毛豬及香草烤雞香煎慢煮西班牙黑毛豬配自家製蘋果醬 - $128可能因為慢煮既關係,黑毛豬切開肉質還好嫩口,雖然有小小位置會較肥,但可能咁既關係令肉質更香5B - 仲有佢既自家製蘋果醬及芥末子醬但本人真係比較愛甜味,又唔想浪費,所以都會叫佢要埋蘋果醬就可以啦蘋果醬食落清新香甜,配以黑毛豬一起吃有真係無懈可擊法式香

而店內提供不少玩樂設施如波子棋,啤牌,蘋果棋等等

想靜點仲有一些雜誌書籍可供細閱

假日都會有不少套餐可供選擇如
All Day ,雜菌意,漢堡,烤多士,肉眼
連沙律都有添,緊有款岩你食

今日跟朋友點了,黑毛豬及香草烤雞

香煎慢煮西班牙黑毛豬配自家製蘋果醬 - $128

5B - 仲有佢既自家製蘋果醬及芥末子醬

蘋果醬食落清新香甜,配以黑毛豬一起吃有真係無懈可擊

香煎慢煮西班牙黑毛豬配自家製蘋果醬

法式香草烤雞 - $138

法式烤雞出來色澤金黃,皮薄而脆,切開仲即時流出肉汁,雞肉都非常嫩滑,聞落香味撲鼻,食落亦很入味,真的色香味俱全,真係好有驚喜(不過製作需時預番時間呀)

法式香草烤雞
香煎慢煮西班牙黑毛豬配自家製蘋果醬