2023-02-08
閏蜜話新一年開始要食餐勁好食🤤 我揀左高質鐵板燒,高質至師父在我眼前親自煮理,服務員招待有禮🥰我們叫了2set $1688 dinner , share 食🥰「餐前酒」 果味重,較甜! 是我喜愛的🥂「沙津」先來鮮菜沙律,是開胃菜式令我更期待美食🤤「法式鴨肝」大大件,令我wow 外層脆內柔軟,配上醬汁更好食😋「日本鮑魚」未上台時仍然旭下旭下🫢 爽口容易入口,特制了海帶汁感覺好新奇🤗「龍蝦」龍蝦新鮮蝦肉彈口,蝦膏特別煮理連蝦肉食🥰 正到一個點! 另外加上自家制香草汁,令一番風味😋「帶子」由於我兩都唔食魚,店員特意為我們改了北海道帶子, 大大的❤️「和牛 薄/厚燒」🌟🌟🌟🌟🌟超正!和牛必定好食,油脂分布極佳,重點是師父煮出熟度剛好,入口軟香口🤤 厚燒能夠燒至外層小小燒蕉,內層柔軟,真的好正呀🤗「炒飯」這個炒飯吸引我的是櫻花蝦,蝦咪濃厚而且令炒飯有口感👍🏻「炒什菜」點少得呢!三色枝甜美,連芽菜都甜過人😆「蜜瓜」一咬就知了,是日本來的😍 爆水爆甜呀完美🥰備註:🔺每台都有專屬廚師🧑🍳 不但細心!而且nice為我地講解每道菜式 🥰就連服務員都好好🔺見到餐廳內仲有房,下次可叫一班朋友來開餐喔
「餐前酒」 果味重,較甜! 是我喜愛的🥂
「沙津」先來鮮菜沙律,是開胃菜式令我更期待美食🤤
「炒什菜」點少得呢!三色枝甜美,連芽菜都甜過人😆
「蜜瓜」一咬就知了,是日本來的😍 爆水爆甜呀
完美🥰
備註:
🔺見到餐廳內仲有房,下次可叫一班朋友來開餐喔