2023-10-26 155 瀏覽
十二味係一間分店眾多嘅餐廳,今次食咗尖沙咀個間,叫左麻辣乾鍋同酸菜魚粉條,相當出色!首先,酸菜魚粉條魚片鮮嫩,粉條吸收曬酸菜魚湯嘅精華,湯底酸度剛剛好,酸酸地令整道菜更加開胃。魚片經過精心處理,煮得好滑又無骨,襯住彈牙嘅粉條一齊食,真係令人食到欲罷不能!麻辣乾鍋有好多唔同嘅配料任君選擇,我嗌左田雞、牛肚、魷魚、土豆、牛丸同花菜,田雞口感鮮美肉質嫩滑,土豆條同花菜吸收左辣椒同花椒嘅麻辣味道,令人食過翻尋味。呢道麻辣乾鍋唔止風味獨特,份量都好足夠,好適合同朋友一齊分享。總括嚟講,尖沙咀十二味開到咁多分店唔係冇原因,口味大眾化,而且有質素嘅保證,價錢都好貼地,兩個人五百零蚊已經食到好飽,細醇滑嘉士伯仲做緊優惠,只係$20一支,食到辣辣地飲番啖冰凍啤酒,即刻忘記晒返工一整日嘅疲累😋