2022-03-13
再訪呢間高質壽司小店「逸壽司」,上次同屋企人黎食Omakase, 今次自己來試試佢嘅lunch set餐廳午市提供好多選擇,除咗自選三色丼、火炙系列定食之外,連omakase都有得食。我一個人自私食就揀左十貫壽司🍣🤣因為當日帶子無來貨,師傅就用最新鮮嘅象拔蚌代替😍睇得出師傅好用心,每一件壽司都係最新鮮同精緻😚🌟特上壽司盛(10枚)$238🍣海膽 ~ 好creamy 好香,口感奶滑而又濃郁,而且入口即溶,味道相當鮮甜🤤🍣三文魚籽 ~ 經醬油醃製的三文魚籽入口爽滑,一咬即破,魚油滲進口中,濃郁的醬油味滲出點點甜香,完全沒有腥味😋🍣吞拿魚腩 ~ 油脂分佈好平均,食落去入口即溶,完全無筋,魚味好濃郁,食完滿滿幸福🥰🍣深海池魚、油甘魚、真鯛、池魚 ~ 厚切又有咬口,魚肉好彈牙,夠晒鮮味🤩🍣火炙金線鲷~火炙之後魚味更突出味道更香濃🍣牡丹蝦 ~ 蝦肉非常彈牙,清爽及鲜甜😚🍣象拔蚌 ~ 肉質鲜嫩、爽脆又滑溜總結呢一set 「特上壽司盛」用料全部都非常新鮮,食完包你會想再encore😆 味蕾的享受彷彿自己去左日本🇯🇵旅行🧳一樣🥳下次要再訪食埋三色丼先至得🤩
我一個人自私食就揀左十貫壽司🍣🤣
🌟特上壽司盛(10枚)$238
🍣火炙金線鲷~火炙之後魚味更突出味道更香濃
🍣牡丹蝦 ~ 蝦肉非常彈牙,清爽及鲜甜😚
🍣象拔蚌 ~ 肉質鲜嫩、爽脆又滑溜
味蕾的享受彷彿自己去左日本🇯🇵旅行🧳一樣🥳
下次要再訪食埋三色丼先至得🤩