2020-12-07
今晚約左朋友收工食好西,餐廳為於旺角彌敦道,近地鐵站,十分方便。餐廳雖然唔算好大,但裝修擺設都幾用心,幾靚,中間係一個吧台位。因為想試下佢既鵝肝,而朋友亦想試cocktail,所以我地今次無叫set,選擇左散叫。鵝肝size唔大,但其實兩個人分份量都ok。鵝肝口感超滑,0腥味,本身已經好香。再加埋佢有一層薄薄,咬落有啲似焦糖既面,令到成件事變得更香。底下有啲類似脆米既野,多左一份香脆既口感。美國安格斯肉眼煎得超香,肉質相對淋身。我地叫左5成熟,餐廳煎得偏熟左少少,但係肉質,肉味,肉汁方面都好好,值得推薦。底下既露筍份量好多,而且好嫩無渣。薯蓉好滑,奶香味重,好食。羊架可選4支或6支骨,我地就揀左4支。羊架唔膻,同樣地都煎得好香,但亦都同樣地略嫌熟左少少,肉質比較實淨。配菜同牛扒既一樣。朋友點左一杯Godiva Delight,賣相幾精緻。聽朋友講,酒味唔算太重,朱古力味同baileys既味都好出,仲帶少少橙既香味。咁sweet既味道推薦比咁多位女士~仲好適合聖誕節飲添!