2019-06-23
朋友喺觀塘區翻工,話呢間西餐幾好,想帶我食,所以我特登放工跨區過嚟試下。我地叫左兩個餐,朋友叫左燴飯,我就叫左C餐鴨胸伴鴨肝。第一份上嘅係餐廳免費薄脆,薄片似我地之前食過嘅炸雲呑皮,好脆,食落唔油,點醬好好食。田園沙律個樽好得意,沙律都幾新鮮,上面倒左少少黑醋。是日餐湯係粟米忌廉湯,可以點薄脆食。DIY Pasta 系列温泉蛋芝士忌廉意式燴飯 $148芝士忌廉整得幾濃味,燴飯整得好食唔易,呢間算整得幾高質,唔太水,值得一試。香煎鴨胸伴鴨肝 $188幾欣賞呢個,鴨胸整得唔會韌,一共有三件。而薯蓉都幾滑,個餐望落唔係好多,但係一個人食都好飽。是日甜品 芝士蛋糕有少少芒果味即制梳乎厘班戟配雪糕 $108梳乎厘整得好滑,可以配雪糕或者煉奶食。不過一開始蠢左,直接將雪糕放左喺熱梳乎厘上面,所以溶到左個碟都係。建議分開食一口雪糕一口梳乎厘。餐飲叫左檸檬茶兩個人食左500蚊唔洗,幾鐘意呢道環境,夜晚有live music,幾chill幾舒服。
我地叫左兩個餐,朋友叫左燴飯,我就叫左C餐鴨胸伴鴨肝。
田園沙律
個樽好得意,沙律都幾新鮮,上面倒左少少黑醋。
是日餐湯
係粟米忌廉湯,可以點薄脆食。
DIY Pasta 系列
温泉蛋芝士忌廉意式燴飯 $148