2025-05-07
位於尖沙咀嘅一間高質餐廳 / 酒吧,朋友推介我一定要試,話好高質素。餐廳環境好寬敞,仲有飛標,K房,吧枱等等,再夜啲一班朋友落嚟玩都Happy 。泰式生蝦 $138/ 6隻生蝦每隻肉質都好飽滿,醬汁有2款,每款好惹味,食完蝦再食返塊苦瓜,味道非常清爽!泰式海南雞 $138/半隻一上菜已經被佢嘅份量吸引住!完全估唔到半隻都咁多,而且啖啖肉!肉質好軟滑得嚟唔會有過生嘅情況。值得一試!泰式串燒拼盤 $108非常之誇張嘅串燒,拼盤有雞肉、牛肉、豬肉各兩款,每串都係啖啖肉好厚身,彈牙得嚟完全唔韌,仲好入味燒得好香口! 平得嚟好有驚喜,同朋友一齊飲酒食串燒真係好開心!份量非常足!青咖喱軟殼蟹 $198軟殼蟹炸得外脆內軟,炸粉唔會厚,配埋香辣惹味嘅青咖喱即刻胃口大增!跟餸會提供埋蒜蓉包,蒜蓉包每塊都好新鮮,好香軟,唔係平時乾硬曬個種,真心正!高級嘅享受,大啖蟹肉配吸滿青咖喱汁嘅蒜蓉包。泰式燒羊架 $168/ 3件羊架食落有羊味得嚟唔會騷,食唔慣羊嘅朋友都可以試下,惹味又juice 。肉質飽滿又彈牙。泰式珍多冰 $48食泰菜必叫飲品之一,濃厚嘅椰汁味,加上滿滿嘅珍多冰非常滿足!泰式龍眼冰 $48另一款
泰式生蝦 $138/ 6隻
泰式海南雞 $138/半隻
泰式串燒拼盤 $108
份量非常足!
青咖喱軟殼蟹 $198
高級嘅享受,大啖蟹肉配吸滿青咖喱汁嘅蒜蓉包。
泰式燒羊架 $168/ 3件
肉質飽滿又彈牙。
泰式珍多冰 $48
泰式龍眼冰 $48
另一款必點飲品之一,甜度唔會太甜,係行清新路線,加上豪邁份量嘅龍眼肉,好開胃,即刻食多幾串串燒。
總結:色香味俱全嘅泰菜,環境又闊落又多野玩,係同朋友聚餐或者拍拖之選!