2018-05-07 323 瀏覽
見到openrice呢間餐廳咁多好評,所以就決定過黎試下啦。餐牌上既套餐非常豐富,我地一行4人,所以就叫左個4人套餐。拼盤(蝦餅、魚餅) - 外脆內軟,魚餅同蝦餅都加左d香草,更添泰式風味。加埋d泰式醬汁,酸酸甜甜咁。串燒沙嗲雞、牛、豬 - 燒得好香,同埋外層脆脆地,但入面d肉仲保持到嫩滑。加埋沙嗲醬更加惹味,而且又唔會太辣。燒豬頸肉沙律 -  豬頸肉整得幾好,外皮脆脆地又香。係好食既,不過個人覺得有d辣,食唔到辣既朋友可能食唔到。咖喱蝦配蒜茸包 - 都幾多蝦,咖喱係屬於甜咖喱,不太辣。蒜茸包都脆既,雖然蒜茸味不算太重。泰式炒金邊粉 - 炒得好香,而且條條分明,唔會話好多油。‘冬陰功炒飯 - 海鮮都幾多幾足料, 食落唔算太重冬陰功味,可以再辣d食物質素ok,環境都幾好,不愧為openrice熱門食店。

餐牌上既套餐非常豐富,我地一行4人,所以就叫左個4人套餐。
拼盤(蝦餅、魚餅)

串燒沙嗲雞、牛、豬

燒豬頸肉沙律

泰式炒金邊粉

泰式炒金邊粉 - 炒得好香,而且條條分明,唔會話好多油。‘
冬陰功炒飯

食物質素ok,環境都幾好,不愧為openrice熱門食店。
2018-04-27
拼盤(蝦餅、魚餅)
串燒沙嗲雞、牛、豬
燒豬頸肉沙律