2021-10-13 57 瀏覽
今日放假同當然係同朋友去食好啲啦~呢間餐廳開左無耐, 都係朋友推介先知道~裝修都靚, 仲有3間廂房, 有時同幾個朋友一齊訂間房都幾好今日客人都多, 可能LUNCH時間吧, 我地都各自叫左個Set lunch~, 全部食物都好新鮮同埋擺盤有心思~凱撒沙律上面淋左啲凱撒汁, 酸酸甜甜~前菜:  (上)水雲藻 (左)煙鴨胸 (右)沖繩苦瓜水雲藻幾清爽; 煙鴨胸上淋左梅汁, 味道酸酸地, 好開胃; 沖繩苦瓜上面有蟹肉淋左啲芝麻醬, 幾特別, 唔苦, 我覺得好好味蟹肉三文魚茶碗蒸蒸蛋好滑 同埋好足料呀, 有蟹肉, 菇, 同埋三文魚!刺身全都好新鮮~~間白魚 上面仲加左海膽 同埋魚子醬, 再加一小片金箔, 高貴感UP真鯛師傅喺上面加左少少柑皮, 食落幾清新櫻鱒肉質較結實, 上面可加少少薑蓉, 點酸汁食都幾鮮味大鱈魚燒香左少少個外皮, 食落有油香~鮑魚上面加左少少干貝醬, 好香, 下面仲有個炒飯, 入面有少少鮑魚粒同埋汁加埋一齊, 呢個我係最鍾意黑松露燒帶子帶子好新鮮, 又大件, 師傅燒完後喺中間夾左啲黑松露, 再用紫菜包住, 帶子肉質軟嫩, 味道豐富深海池魚肉質柔軟,味道鮮甜赤蝦超肥美大隻嘅赤蝦,
今日放假同當然係同朋友去食好啲啦~
呢間餐廳開左無耐, 都係朋友推介先知道~
裝修都靚, 仲有3間廂房, 有時同幾個朋友一齊訂間房都幾好
凱撒沙律
上面淋左啲凱撒汁, 酸酸甜甜~
前菜:  (上)水雲藻 (左)煙鴨胸 (右)沖繩苦瓜
水雲藻幾清爽; 煙鴨胸上淋左梅汁, 味道酸酸地, 好開胃;

蟹肉三文魚茶碗蒸
蒸蛋好滑 同埋好足料呀, 有蟹肉, 菇, 同埋三文魚!

刺身全都好新鮮~~
間白魚
上面仲加左海膽 同埋魚子醬, 再加一小片金箔, 高貴感UP
真鯛
師傅喺上面加左少少柑皮, 食落幾清新
櫻鱒
肉質較結實, 上面可加少少薑蓉, 點酸汁食都幾鮮味
大鱈魚
燒香左少少個外皮, 食落有油香~
鮑魚
黑松露燒帶子
深海池魚
肉質柔軟,味道鮮甜
赤蝦
超肥美大隻嘅赤蝦,上面加左少少海膽,蝦肉爽甜
鯖魚 & 野生拖羅
鯖魚幾鮮味,一啲都唔腥;野生拖羅肉質較結實,油脂分佈都幾平均
左口魚
燒過後好有油香,入口即化
海膽
口感奶滑濃郁,入口即溶,味道相當鮮甜

吞拿魚蓉丼
份量剛剛好,魚蓉比例較多,啖啖都充滿魚蓉,好味

蜆肉味增湯
可能有蜆肉喺入面,飲落都好鮮味

海鹽雪糕
口感細緻軟滑,甜甜鹹鹹,幾特別
2021-10-06
午餐