2023-12-04
Poppadom入座後先送上小食薄脆餅,可搭配薄荷、羅望子 、紅菜頭醬汁 。Tandoori Octopus外層有點焦脆,吃落很軟嫩,控制火候剛剛好,肉質鮮甜,配上紅菜頭汁更提升八爪魚既鮮味好match。Chutney butter chicken其中一款我最愛的印度食物,咖喱跟牛油調和,好香蕃茄味,質地濃稠順滑,平衡了辛香料的刺激,唔似印度咖哩味道較嗆口。雞肉煮得入味嫩滑。Saag portobello雖然冇吸引的外表,但香濃菠菜味,菠菜蓉熟爛好易入口再配大啡菇。Keema pav咖喱加入洋蔥、紅辣椒醬同印度香料調配,羊肉碎羊味好濃,不過食落好辣,餐包好軟熟,配羊肉碎好好食。Truffle cheese naan烤餅佈滿點點黑松露醬,散發香味,烤餅,入口外脆內韌,口感唔錯。Pistachio kulfi印度開心果雪糕,食落有小小拉茶香料味。
Tandoori Octopus
Chutney butter chicken
Saag portobello
Keema pav
Truffle cheese naan
Pistachio kulfi
印度開心果雪糕,食落有小小拉茶香料味。