2025-04-25
✨片皮鴨龍躉自選四位套餐(優惠價$598)今日老公生日,我哋一家嚟咗位於觀塘嘅玉桃軒酒樓食晚飯。最近餐廳推出咗片皮鴨·龍躉四人餐,非常抵食。套餐有一隻片皮鴨、一款小食、清蒸龍躉同埋兩款小菜,選擇豐富。餐廳環境非常好,座位闊落,坐得舒服,適合宴會。1. 片皮鴨一隻片皮鴨一隻份量多,配菜有青瓜、京蔥、餅皮、海鮮醬。鴨嘅外皮烤得非常香脆,充滿油香,好滋味😋。鴨肉好滑,鮮嫩多汁。餅皮配上烤鴨、青瓜、京蔥同醬汁就係最經典嘅片皮鴨食法,一方面充滿油香,一方面青瓜又可以解膩,配搭得非常好!2.二食涼瓜炆鴨件片皮鴨提供二食~涼瓜炆鴨件好惹味,鴨肉斬成一嚿嚿,每件都好多肉,經過烹調後都保留到鴨肉嘅美味。涼瓜夠腍,苦中帶甜,有淡淡的瓜味,但又冇苦澀味。3.清蒸沙巴龍躉仔龍躉好新鮮,蒸得啱啱好,啱啱熟,火候控制得好好。魚肉好滑,好鮮甜。配上薑絲、蔥絲、豉油,可以勾出魚肉本身嘅鮮味,豉油亦都唔會過鹹,味道啱啱好。4自選以下小菜兩款:四款小菜中,我哋揀咗咕嚕肉同粉絲雜菜煲。✨菠蘿咕嚕肉咕嚕肉即叫即整,聞到好有鑊氣。咕嚕肉外皮香脆,薄薄一層,果滿咗開胃嘅甜酸醬,色香味俱全。而內裏排骨都好滑,肉味鮮甜。另外,仲有三
1. 片皮鴨一隻
2.二食涼瓜炆鴨件
3.清蒸沙巴龍躉仔
4自選以下小菜兩款:
四款小菜中,我哋揀咗咕嚕肉同粉絲雜菜煲。
✨菠蘿咕嚕肉
咕嚕肉即叫即整,聞到好有鑊氣。咕嚕肉外皮香脆,薄薄一層,果滿咗開胃嘅甜酸醬,色香味俱全。而內裏排骨都好滑,肉味鮮甜。另外,仲有三色椒同洋葱,兩款都好爽口,增加口感。
✨上湯粉絲雜菜煲
我哋都叫咗一款蔬菜,係健康嘅選擇。粉絲雜菜煲有粉絲、白菜、菜心、生菜同金菇,蔬菜種類豐富。每款蔬菜都好新鮮,而且吸滿晒湯汁,非常美味。湯頭奶白色,好鮮味,仲有蒜蓉醬調味。